Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Βιωματικό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη



Τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Action Aid Ελλάς, διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα, με θέμα «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Κων/νου Καραμανλή 95, μεταξύ 17.30 και 20.30. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση του εκπαιδευτικού πακέτου: «Στείλε το φίλο μου στο σχολείο. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση: υπόθεση Ρουάντα», το οποίο περιλαμβάνει ιστορίες από την εμπειρία του ταξιδιού των 5 ελλήνων εκπαιδευτικών στη Ρουάντα και δραστηριότητες που έχουν σχεδιάσει, με θεματικούς άξονες τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας.

Το ταξίδι και το εκπαιδευτικό υλικό είναι δράσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Send my Friend to School, το οποίο συντονίζει στην Ελλάδα η ActionAid. Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό που θα παρουσιαστεί.
Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι:
κ. Σταματούκου Χρυσούλα, στέλεχος του Εκπαιδευτικού Τομέα της ActionAid Ελλάς
κ. Γούτας Θεόδωρος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων/ουσών είναι περιορισμένος (μέχρι 40 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής.

Όσοι/ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας συμπληρωμένη την ηλεκτρονική φόρμα στη διεύθυνση: http://goo.gl/E1gQD3 μέχρι το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από την ActionAid Ελλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπαιδευτικό Θεόδωρο Γούτα στην ηλεκτρονική διεύθυνση tgoutas@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου